
Professional Standards Update--Case Interpretation Relating to Article 12: Absence of 

Name on Sign  
 

Prospect A observed a sign on a vacant lot reading: “For Sale—call 330-5215.” Thinking he 

would be dealing with a For Sale by Owner, he called the number on the sign. He was surprised 

and offended that the lot was exclusively listed by REALTOR® A, and the telephone number on 

the sign was the home number of REALTOR-ASSOCIATE® B in REALTOR® A’s office. 

 

Prospect A filed a complaint against REALTOR® A and REALTOR-ASSOCIATE® B alleging 

a violation of Article 12 of the Code of Ethics. 

 

At the hearing, REALTOR® A stated that he permitted REALTOR-ASSOCIATE® B to put up 

the sign. REALTOR-ASSOCIATE® B’s defense was that the sign was not a “formal” 

advertisement, such as a newspaper advertisement, business card, or billboard, to which he 

understood Article 12 to apply. 

 

The Hearing Panel determined that the sign was an advertisement within the meaning of Article 

12; that its use violated that Article of the Code; and that both REALTOR® A and REALTOR-

ASSOCIATE® B were in violation of Article 12. 

 

 


